Президент Литви виступає за надання європейської перспективи Україні

Президент Литви виступає за надання європейської перспективи Україні
Президента Литви Гітанас Науседа вважає, що важливо надати європейську перспективу асоційованим країнам - Україні, Сакартвелу та Молдові. За словами Президента, інтеграція до внутрішнього ринку ЄС стала б своєчасним стимулом для асоційованих партнерів, тоді як іншу інтеграцію можна запропонувати іншим країнам Східного партнерства відповідно до їх потреб.

21-22 жовтня у Брюсселі проходить саміт ЄС. Під час засідання в четвер глави держав та урядів розглянули питання дотримання верховенства права у країнах ЄС, заходи реагування на різке зростання цін на енергоносії, координацію боротьби з COVID-19. Серед інших питань лідери ЄС розглянули підготовку самітів із країнами Азії та Східного партнерства.

Президент Литви Гітанас Науседа

Говорячи про майбутній саміт ЄС-Східне партнерство, Президент підкреслив, що це буде чудова можливість оцінити реформи, які впроваджуються країнами Східного партнерства, та їх співпрацю з ЄС.

Глобальна роль ЄС починається в нашому сусідстві. Ми повинні прагнути якнайширшого залучення ЄС до регіону на стратегічному рівні. Ми повинні прагнути до найбільш амбітних результатів зустрічі , - сказав Президент Литви Гітанас Науседа.

"Ми маємо використати нагоду саміту "Східного партнерства" у грудні, щоб мотивувати ці країни продовжити рух шляхом реформ та мотивувати населення цих країн дивитися на ЄС як на регіон, який раніше чи пізніше готовий прийняти їх до ЄС", – повідомив президент Литви. Саміт ЄС-Східне партнерство заплановано на 15 грудня у Брюсселі.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС
Учора, під час робочого візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський і польський президент Анджей Дуда підписали спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України, яка є важливим кроком для вступу України до складу ЄС.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Loading...
Load next