Пощади не буде, — Венедіктова прокоментувала підробку COVID-сертифікатів

Пощади не буде, — Венедіктова прокоментувала підробку COVID-сертифікатів
В Україні торгівля підробленими сертифікатами про вакцинацію. Генпрокурорка Ірина Венедіктова пригрозила продавцям фейкових COVID-документів і наголосила, що всі причетні будуть покарані.

Очільниця Офісу генпрокурора заявила, що вже взяла ситуацію із фейковими COVID-сертифікатами під особистий контроль і донесла цю позицію всім прокурорам.

Є такі порушення закону, які чомусь здаються дрібними, але у підсумку призводять до непоправного. Я кажу про тих негідників, які торгують людськими життями. Вони, щоправда, увірували в те, що продають всього-на-всього папірці – сертифікати про вакцинацію. Але ці, як вони наївно вважають, папірці часто перетворюються в свідоцтва про смерть. Знаходяться і ті, хто цю «криваву макулатуру» із задоволенням купують, подорожують потім по світу, захворюють, звісно, заражають дітей і людей похилого віку, — заявила Ірина Венедіктова

 Також генпрокурорка згадала про нещодавній інцидент із Надією Савченко:

Напередодні через таке сумнівне міжнародне свідоцтво про вакцинацію, з яким влетіли екснардепка та її сестра до аеропорту «Бориспіль», розпочато кримінальне провадження. Сестри від надання показів відмовились на підставі статті 63 Конституції України.

Ірина Венедіктова озвучила статистику:

Від початку 2021 року про підозру  вже повідомлено 104 особам. До суду направлено 88 обвинувальних актів. Серед фігурантів: різноманітні шахраї, медики, представники лабораторій, аптек, турфірм тощо. 

Вакцини – доступні, здоров’я – безцінне. Вакцинуйтеся - потурбуйтеся про себе та оточуючих! А якщо задумали завадити і «заробити» на людських життях гроші, ми вас знайдемо і популярно пояснимо, що робити так не можна і закон це прямо забороняє, — резюмувала генпрокурорка.

Анастасія Рудюк — pravdatut.news

 

Читайте також
Українців можуть відсторонити від роботи без вакцинації: хто потрапляє у цей список професій Українців можуть відсторонити від роботи без вакцинації: хто потрапляє у цей список професій
З 8 листопада набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я “Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням”.
В Україні за добу підтвердили 1081 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні за добу підтвердили 1081 нових випадків захворювання на COVID-19
В Україні знову виявили більш як тисячу нових випадків коронавірусу. Зокрема понад 500 людей потрапили до лікарень.
В Україні зафіксували 1 732 нових випадків COVID-19 за добу В Україні зафіксували 1 732 нових випадків COVID-19 за добу
За добу 20 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 1 732 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 104, медпрацівників – 32).
Loading...
Load next