США, Росія та Китай у Ісламабаді обговорили майбутнє Афганістану

США, Росія та Китай у Ісламабаді обговорили майбутнє Афганістану
У четвер у столиці Пакистану Ісламабаді пройшли перемовини делегацій зі Сполучених Штатів, Росії та Китаю щодо майбутнього Афганістану, де поглиблюється гуманітарна криза.

Повідомляється, що після зустрічі було оприлюднено спільну заяву із закликом до міжнародної спільноти терміново надати гуманітарну допомогу афганському народу. Також сторони закликають Талібан сформувати представницький уряд, який поважатиме права всіх афганців та забезпечить рівні права для жінок та дівчат. Окрім цього, у заяві йшлося про те, що сторони вітають намір Талібану забезпечувати безпеку повітряного простору над країною, повідомляє  Associated Press.

ЗМІ відзначає, що міністр закордонних справ проголошеного Талібаном уряду Амір Кхан Мутакі також був присутній в Ісламабаді, але не відвідав перемовини офіційно, оскільки міжнародна спільнота не визнає легітимність його уряду. Відзначається, що наступна зустріч відбудеться в Пекіні, куди також запросили представників Талібану.

Зустріч в Ісламабаді відбулася через кілька тижнів після попередніх перемовин, у яких не брали участь США. ЗМІ відзначають, що в Індії також проходили перемовини щодо подальшої долі Афганістану, на яких були присутні представники оборонних відомств Росії, Ірану та п’яти центральноазійських країн. Китай та Пакистан, які перебувають у складних відносинах, бойкотували цю зустріч.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Наступ "Талібану": загроза та наслідки для світу після захоплення влади в Афганістані (відео) Наступ "Талібану": загроза та наслідки для світу після захоплення влади в Афганістані (відео)
Події в Афганістані можуть послабити вплив Росії та Китаю на міжнародній арені. У програмі телеканалу ПравдаТУТ Львів - “Пряма мова” львівський історик, експерт-аналітик Роман Піняжко розповів про небезпеку та наслідки захоплення влади в Афганістані радикальним угрупуванням "Талібан".
Loading...
Load next