Справа про підкуп: суд завершив підготовче засідання щодо Тупицького

Справа про підкуп: суд завершив підготовче засідання щодо Тупицького
Суд обрав Тупицькому запобіжний захід — 45 тисяч гривень застави. Також його зобов’язали утриматися від спілкування зі свідками.

Подільський районний суд завершив засідання, яке стосується справи за обвинуваченням ексголови Конституційного суду Олександра Тупицького. Про це інформує "Судовий репортер".

Розгляд обвинувального акту призначений 1 грудня о 14 годині. 

Зазначимо, що суд обрав для Тупицького запобіжний захід — 45 тисяч гривень застави. 

Його зобов’язали утриматися від спілкування зі свідками — заявником Владиславом Дрегером, ексголовою Вищого госпсуду Віктором Татьковим, екссуддею Артуром Ємельяновим, юристами Попковим, Яїцьковим, колишньою співробітницею канцелярії ВГСУ Катасоновою та ще деякими іншими особами, - йдеться у матеріалі.

Варто зауважити, що список налічує працівників Конституційного суду, зокрема його головного бухгалтера Наталію Осницьку, неї разом з Тупицьким будуть судити по іншій справі в Голосіївському суді.

За словами адвокатів, процедуру вручення підозри було порушено, тому Тупицький так і не здобув статусу підозрюваного та обвинуваченого. Захист вважає повідомлення про підозру необґрунтованим, а ризики недоведеними.

Додамо, що суд задовольнив клопотання прокурора лише частково. Тупицькому не заборонили відвідувати будівлю Конституційного суду та не зобов’язали його носити електронний браслет.

Прокурор Донський не погоджується із заявами обвинуваченого та його захисників про політичне переслідування. З клопотанням про обрання запобіжного заходу звернулись через понад три місяці після повідомлення підозри — тільки тоді, як пояснює прокурор, коли Тупицький перестав з’являтися до слідчого, ігнорував виклики. Надалі суд не міг розглянути це питання 7,5 місяців, причому більшість засідань були зірвані саме через неявку сторони захисту, - додають в матеріалі.

За попередньою інформацією, клопотання про обрання запобіжного заходу Тупицький поєднує із тим, що не покинув свою посаду і «не підкорявся свавіллю з боку слідства, яке проводить ДБР».

Читайте також
Тупицький оскаржує указ Зеленського про скасування своїх обов'язків судді
Учора, до Касаційного адміністративного суду надійшло звернення про скасування указу президента України, щодо відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від його посадових обов'язків.
Тупицький не з'явився до суду, бо боїться за своє життя
Суддя Конституційного суду України, Олександр Тупицький, не з'явився до суду де йому мали обрати запобіжний захід.
Скандального Тупицького можуть силою "притягнути" до зали суду Скандального Тупицького можуть силою "притягнути" до зали суду
Колишнього очільника Конституційного суду України Олександра Тупицького можуть примусово доставити до суду для обрання йому запобіжного заходу.
Loading...
Load next