Розмова після розмови: Байден планує поговорити із Зеленським цього четверга

Розмова після розмови: Байден планує поговорити із Зеленським цього четверга
Головною темою для обговорення стане вчорашня розмова Байдена і Путіна.

Президент США Джо Байден планує зателефонувати Президенту України Володимиру Зеленському в четвер, 9 грудня, щоб насамперед результати переговорів з кремлівським лідером Володимиром Путіним. Про це повідомляє Укрінформ.

Про це заявив у вівторок на пресбрифінг в Білому домі радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Президент Байден говоритиме з президентом Зеленським у четвер, на продовження вчорашньої розмови між президентом Зеленським і держсекретарем Блінкеном, - зазначив радник президента США.

Зокрема, він наголосив, що адміністрація Байдена підтримує «на щоденній основі» контакти з українським керівництвом.

Наш меседж для друзів в українському уряді, так само як і наше послання президентові Путіну, — що Сполучені Штати підтримують Мінський процес та хочуть бачити прогрес у питаннях припинення вогню, заходів зі зміцнення довіри, і це найкращий шлях для просування вперед, — зауважив Салліван.

Крім того, він повідомив, що президент Байден коротко обговорить результати розмови з лідерами Конгресу США, зокрема щодо того, як адміністрація і Конгрес можуть працювати разом на двопартійній основі, «аби відстоювати інтереси Америки, цінності, а також підтримувати наших союзників і партнерів».

Радник Байдена також заявив, що глава Білого дому вже провів розмову з лідерами Франції, Німеччини, Італії й Великої Британії після переговорів з Путіним, щоби повідомити їм про результати, а також провести консультації щодо подальших дій. Крім того, за словами Саллівана, команда Білого дому поінформує посольства країн-союзників і партнерів по НАТО і ЄС щодо переговорів з російським лідером.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд під час якої обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до США.
Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім
Президент Сполучених Штатів Джо Байден та президент Володимир Зеленський провели телефонну розмову. Переговори відбулися напередодні зустрічі Байдена з Володимиром Путіним, яка запланована на 16 червня у Женеві.
"Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО "Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО
Володимир Зеленський задоволений результатами проведеної телефонної розмови із президентом США Джо Байденом, яка відбулася ввечері 7 червня. Однак, в Офісі президента дещо виправили пресреліз щодо слів Байдена про підтримку євроатлантичної інтеграції України.
Loading...
Load next