Рада ЄС затвердила санкції стосовно ПВК Вагнера - джерело

Рада ЄС затвердила санкції стосовно ПВК Вагнера - джерело
Міністри закордонних справ ЄС затвердять санкційний пакет.

Рада ЄС із закордонних справ, яка засідає в понеділок у Брюсселі, затвердила санкції проти російської ПВК Вагнера та низки пов'язаних із нею осіб та організацій, підтвердило "Інтерфаксу" європейське дипломатичне джерело.

Рішення ухвалено, публікація в "Офіційному журналі" Європейського Союзу очікується сьогодні в другій половині дня, - повідомив співрозмовник агентства.

Дотримуючись прийнятих у ЄС правил, джерело не назвало суб'єктів, що підпали під чергові санкції Євросоюзу, запропонувавши дочекатися офіційної публікації юридичних актів.

Раніше було оголошено, що міністри закордонних справ ЄС затвердять у понеділок санкційний пакет проти російської воєнізованої організації, відомої як ПВК Вагнера. Російський бізнесмен Євген Пригожин, який, за версією Заходу, причетний до ПВК, уже перебуває під санкціями ЄС.

Цього разу ми караємо ПВК як таку, ще три організації, пов'язані з нею, сімох фізичних осіб - її учасників. Очевидно, це ще не все, і до списку буде включено інших (осіб та організації), - сказав минулої п'ятниці журналістам високопосадовець ЄС.

 Додав, що застосовуються чотири різні правові режими Євросоюзу, зокрема за злісні порушення прав людини, вчинені в різних країнах.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next