Останнє у цьому році пленарне засідання: Шмигаль виступає з доповіддю у ВР (оновлено)

Останнє у цьому році пленарне засідання: Шмигаль виступає з доповіддю у ВР (оновлено)
Прем'єр-міністр розповідає про успіхи та досягнення уряду в цьому році.

Сьогодні Верховна Рада проводить останнє у цьому році пленарне засідання. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль виступає із доповіддю щодо соціально-економічної ситуації в Україні. Про це йдеться у прямій трансляції телеканалу "Рада".

Зазначається, що Олександр Корнієнко запропонував запросити Шмигаля з доповіддю. Голови фракцій підтримали таку пропозицію.

Спочатку прем'єр подякував українським медикам та військовим. Він зауважив, що Україна заходить в новий рік в умовах коронавірусної кризи, а також війни.

Денис Шмигаль зауважив, що до завершення опалювального сезону жодні тарифи не зростатимуть.

Також він повідомив, що запасів газу в Україні достатньо для стабільного проходження опалювального сезону. А що стосується ситуації з вугіллям, то на сьогодні баланс позитивний.

Що стосується наявності вугілля, на сьогодні баланс позитивний. Ми видобуваємо та імпортуємо в сумі 2 млн тонн на місяць при споживанні 1,7 млн тонн на місяць, з вугіллям на сьогодні проблема, за інформацією Міністерства енергетики, вирішена. Що стосується запасів газу, їх абсолютно вистачає, щоб спокійно пройти опалювальний сезон. Всі необхідні рішення для того, щоб забезпечити стабільність енергосистеми урядом приймаються в оперативному порядку, — відповів Шмигаль на вимогу прокоментувати вчорашній лист СБУ на його ім'я з попередженням про кризу в енергетиці, зокрема, з вугіллям.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com


 

 

Читайте також
Розслідування справ Євромайдану: генпрокурор Венедіктова озвучила нові цифри Розслідування справ Євромайдану: генпрокурор Венедіктова озвучила нові цифри
За 2021 рік до відповідальності притягнули 53 особи, слідство вийшло на ключових організаторів середньої ланки.
Заступник глави МЗС Божок подав у відставку Заступник глави МЗС Божок подав у відставку
Про це він сам повідомив у соцмережах зранку 2 грудня.
Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС
Після звільнення Арсена Авакова, місце глави МВС може зайняти "слуга народу" Денис Монастирський. Зокрема, Шмигаль вже вніс подання щодо його кандидатури у Верховну Раду.
Loading...
Load next