Посли G7 чекають від Зеленського на «конкурентне обрання» нового голови НАБУ та швидкий відбір очільника САП

Посли G7 чекають від Зеленського на «конкурентне обрання» нового голови НАБУ та швидкий відбір очільника САП
Співбесіди кандидатів на посаду керівника САП відбудуться 21 грудня 2021 року, після чого конкурсна комісія визначиться з переможцем.

Посли країн «Групи семи» очікують швидкого завершення відбору на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України й конкурентного обрання нового директора Національного антикорупційного бюро. Про це йдеться в повідомленні послів країн G7, опублікованому 18 грудня у Твіттері за підсумками зустрічі дипломатів із президентом України Володимиром Зеленським.

Посли G7 були раді знову бачити президента України для продовження нашого продуктивного діалогу. Посли відзначили свою прихильність безпеці України й обговорили прогрес реформ в Україні у 2021 році, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що впродовж зустрічі дипломати вітали «історичне законодавство про судову реформу 2021 року і висловили надію на його повну імплементацію».

Вони сподіваються на подальший позитивний розвиток судової реформи у 2022 році, зокрема прозорий конкурсний процес для нових суддів Конституційного суду, — мовиться у повідомленні.

Варто додати, що представники країн «Групи семи» мають надію на успішну роботу антикорупційних органів і Служби безпеки України в майбутньому.

Посли схвалили закон про НАБУ і висловили очікування конкурентного обрання його нового директора і швидкого завершення процесу відбору керівника/голови САП. Вони також висловили сподівання на прогрес у реформі, яка забезпечить трансформовану, сучасну СБУ, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Зеленський і Джонсон обговорили енергетичну безпеку і Донбас.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Хочу, щоб ми до кінця року змогли обрати керівника САП, - Зеленський Хочу, щоб ми до кінця року змогли обрати керівника САП, - Зеленський
США та ЄС висловили розчарування щодо затримки в обранні керівника САП, зазначивши, що це підриває роботу антикорупційних органів.
Президент призначив нового посла України у Ватикані Президент призначив нового посла України у Ватикані
Глава держави призначив послом релігієзнавця Андрія Юраша.
НАБУ та САП здійснили обшуки в Харкові у помічників нардепа Куницького (відео) НАБУ та САП здійснили обшуки в Харкові у помічників нардепа Куницького (відео)
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура проводять обшуки у справі, пов’язаній із народним депутатом від "Слуги народу" Олександром Куницьким.
Loading...
Load next