"Я категорично проти такого копання у брудній білизні": Арахамія закликав журналістів не заглядати у телефони депутатів

"Я категорично проти такого копання у брудній білизні": Арахамія закликав журналістів не заглядати у телефони депутатів
Арахамія виступає проти закриття кулуарів другого поверху Верховної Ради для представників преси.

Керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія закликає журналістів не заглядати у телефони депутатів. Але виступає проти закриття кулуарів другого поверху Верховної Ради для представників преси. Про це він сказав на пресконференції.

Ми вже звикли, що ви там є. Нам буде сумно вас там не бачити. Але я, дійсно, не чув про таке обговорення, — зазначив нардеп. 

За його словами, за два роки роботи "слуги народу" побували в різних парламентах світу. 

Я вам чесно скажу, що я категорично проти такого копання у брудній білизні, коли великі камери заглядають в телефони. Це просто некрасиво. В жодній країні світу такого немає. Останнього разу я бачив навіть вудочку з мікрофоном, яку спустили вниз, щоб записати кулуарні перемовини. Я не знаю, хто саме це робив, але це ганьба, — зауважив він.

Коли його запитали, чи підтримує він встановлення на третьому поверсі ложі преси скла, щоб фотографи не могли знімати, політик заявив:

Не знаю, скло - не скло, але я за те, щоб мати хоча б якусь неформальну домовленість такого не робити. Бо тоді давайте робити це на рівних умовах.

Також Давид Арахамія запевнив, що потрібно обговорювати питання зміни виборчої системи.

Я заявив, що багато таких дискусій ведеться у парламенті. Більшість мажоритарників це обговорює. Я тільки вчора почув, що є законопроєкт. На момент інтерв’ю я не знав про це. Я просто бачив, що дуже багато людей про це спілкуються, — зауважив нардеп.

Він зазначив, що майже усі депутати, з якими він обговорював це питання, кажуть: Виборчий кодекс містить псевдомажоритарку, тільки округи по розміру збільшені від 6 до 15 разів.

Арахамія заявив, що потрібно шукати "проміжкові, гібридні варіанти" між існуючим Виборчим кодексом і тим, який був раніше. 

Раніше повідомлялось, що голова фракції «Слуга народу» Арахамія «забув» вказати вартість квартири і податковий борг.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС
Після звільнення Арсена Авакова, місце глави МВС може зайняти "слуга народу" Денис Монастирський. Зокрема, Шмигаль вже вніс подання щодо його кандидатури у Верховну Раду.
Аваков повертається: ексміністру МВС можуть запропонувати посаду віцепрем’єра Аваков повертається: ексміністру МВС можуть запропонувати посаду віцепрем’єра
Після звільнення з посади очільника МВС, Арсен Аваков все ж таки може залишитись у політиці. У "Слузі народу" йому готові запропонувати посаду віцепрем'єра.
Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео) Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео)
Верховна Рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ. За прийняття відповідного рішення проголосував 271 народний депутат.
Loading...
Load next