"В нас тепліше": Єрмак заявив, що радники трьох лідерів "Нормандської четвірки" зустрінуться в Києві

"В нас тепліше": Єрмак заявив, що радники трьох лідерів "Нормандської четвірки" зустрінуться в Києві
За словами Єрмака, цього тижня він вже розмовляв з нормандськими радниками напередодні їхнього візиту до Москви.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонні переговори з радником канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики Єнсом Плетнером та дипломатичним радником президента Франції Еммануелем Бонном. Про це він написав у Facebook.

За словами глави ОП, вони домовилися "продовжувати координацію дій у контексті поточної ситуації".

Вже наступного тижня мої колеги із Франції та ФРН, політичні радники лідерів країн – учасниць нормандського формату, приїдуть до Києва. В нас тепліше, — написав Єрмак.

Він додав, що після цього поговорив із помічницею держсекретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід. Вони обговорили актуальну ситуацію біля українських кордонів та аспекти безпеки.

Також Єрмак повідомив, що робочі переговори поєднував із "коротким відпочинком", поставив геотег "Буковель" та додав фотографії засніжених Карпат.

 

Своєю чергою міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс за підсумками відеоконференції за участю глав МЗС НАТО заявила, що нарощування російських військ на кордоні з Україною та в незаконно анексованому Криму неприйнятне. Про це повідомляє "Європейська правда".

Немає жодного виправдання агресивної та нічим не спровокованої позиції щодо України. Ми разом із нашими союзниками по НАТО закликаємо Росію припинити свою зловмисну ​​діяльність та приєднатися до міжнародних угод, які вона добровільно підписала, — йдеться у заяві британського МЗС.

Трасс заявила, що російському уряду необхідно знизити напруженість, використовувати дипломатичні канали та дотримуватися своїх зобов'язань щодо забезпечення прозорості військової діяльності.

Ми захищатимемо демократію у Східній Європі та у всьому світі. Наша підтримка суверенітету та територіальної цілісності України непохитна. Ми ясно розуміємо, що будь-яке вторгнення Росії було б великою стратегічною помилкою, за яку доведеться дорого заплатити, — сказала вона.

Нагадаємо, раніше Данілов обговорив з Послом Республіки Індія взаємодію у безпековій сфері.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
"Рівноправний член Альянсу": Зеленський заявив про участь України у саміті НАТО в 2022 році "Рівноправний член Альянсу": Зеленський заявив про участь України у саміті НАТО в 2022 році
Курс на вступ до НАТО закріпили в Конституції України у 2019 році.
Loading...
Load next