В Україну та Грузію вторглася Росія, а не НАТО, — Блінкен

В Україну та Грузію вторглася Росія, а не НАТО, — Блінкен
На його думку, те, що відбувається в Україні стосується не тільки України.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що в Україну і Грузію вторглася Росія, а не НАТО. На його думку, те, що відбувається в Україні стосується не тільки України. Про це йдеться в заяві посольства США в twitter.

Давайте будемо дуже чіткими щодо цього: НАТО не вторгалося в Україну; НАТО не вторгалося в Грузію; НАТО не розміщувало війська в Молдові проти волі її народу. Це все за останні роки, серед багатьох інших речей, зробила саме Росія, — сказав Блінкен під час брифінгу після термінового засідання НАТО.

І це Росія знову нарощує війська вздовж кордону України. Вони хочуть втягнути нас у дискусію про НАТО, а не зосередитись на цих діях, які є їхньою агресією щодо України, — зазначив він.

Агресивні дії Росії є загрозою миру та безпеці в Європі. Ми готові рішуче відповісти на подальшу російську агресію. Але дипломатичне рішення все ще можливе і бажане, якщо Росія його обере, — додав Блінкен.

Варто зауважити, що наступного тижня відбудеться перше у 2022 році засідання Ради очільників оборонних відомств країн НАТО, але у віртуальному форматі. На засідання запросили Україну та Грузію. Про це повідомила пресслужба НАТО.

Вище військове керівництво НАТО, Військовий комітет, збереться віртуально 12—13 січня 2022 року в Брюсселі, Бельгія. Адмірал Роб Бауер, голова Військового комітету, головуватиме на засіданнях, на яких будуть присутні міністри оборони союзників, — йдеться в анонсі.

Зазначається, що перший день зустрічі буде присвячений військово-стратегічному мисленню, обговоренню Концепції наріжного каменю бойових дій НАТО, майбутніх напрямків роботи, пов’язаних з її реалізацією, а також ходу реалізації Концепції стримування і захисту євроатлантичного регіону.

Нагадаємо, раніше прем'єрка Швеції виступила проти вимог Росії про нерозширення НАТО.

Карина Бовсуновська pravdatutnews.com

 

Читайте також
5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео) 5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео)
24 січня США та НАТО оголосили про готовність збільшити свої сили у Східній Європі.
Зеленський і генсек НАТО обговорили ситуацію навколо України Зеленський і генсек НАТО обговорили ситуацію навколо України
Президент України Володимир Зеленський 19 січня провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Основною темою бесіди стало обговорення безпеки навколо України.
На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви
Після візитів до Києва та Москви Донфрід вирушить до Брюсселя.
Loading...
Load next