Посол України закликав Німеччину переглянути питання постачання зброї

Посол України закликав Німеччину переглянути питання постачання зброї
Відмова від постачання "дуже розчаровує" зауважив посол.

Андрій Мельник закликав главу МЗС Німеччини Анналену Бербок, щоб Берлін схвалив постачання зброї в Україну на тлі загрози вторгнення РФ. Про це повідомляє німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За його словами, українці усвідомлюють, що коаліційна угода нового уряду ФРН передбачає обмежувальну політику щодо експорту озброєнь, яка не допускає поставок зброї у кризові райони. Однак небажання чи навіть відмова глави МЗС Німеччини і всього нового федерального уряду від постачання зброї дуже розчаровує та засмучує.

Цей політичний документ не є Біблією, а світ зараз стоїть перед найбільшою небезпекою війни у центрі Європи, найгіршої з 1945 року, – наголосив посол.

Посол зазначив, що у кримінальному законодавстві Німеччини є склад злочину за «ненадання допомоги» та підкреслив, що той самий основний принцип застосовується і у міждержавних відносинах.

Тому я звертаюся до уряду Німеччини, і особисто до міністра закордонних справ Анналени Бербок з вимогою терміново надати допомогу Україні і поставити необхідне оборонне озброєння, – заявив Мельник.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ООН проголосувала за проведення засідання щодо України Рада ООН проголосувала за проведення засідання щодо України
Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй підтримала проведення засідання щодо України. Його ініціатором виступило Постійне представництво США.
Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю
Раніше повідомлялося, що Німеччина виключає можливість поставки летальної зброї Україні, оскільки в країні діє заборона на експорт зброї в кризові регіони.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Loading...
Load next