Через загрозу вторгнення РФ: делегація Європарламенту відвідає Київ

Через загрозу вторгнення РФ: делегація Європарламенту відвідає Київ
Міністри закордонних справ Франції та Німеччини також планують незабаром здійснити візит до Києва.

В Україну прибуде делегація комітету Європарламенту через загрозу вторгнення Росії, зазначається на сайті Європейського парламенту.

Делегація складатиметься із восьми депутатів. Своїм візитом вони планують продемонструвати солідарність Європейського парламенту з українським народом та неприйняття будь-яких кроків Росії щодо подальшої ескалації кризи.

Візит є частиною масштабних дипломатичних зусиль щодо деескалації ситуації та запобігання катастрофічним наслідкам, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що делегація зустрінеться зі спікером ВРУ та проведе переговори з секретарем РНБО та членами комітетів ВРУ із закордонних справ, євроінтеграції, безпеки та оборони.

Також депутати запросили зустрічі з президентом, прем'єр-міністром, міністрами оборони та закордонних справ, а також заступником прем'єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції.

Своєю чергою міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан повідомив, що найближчими днями має намір здійснити візит до Києва разом із своєю колегою — МЗС Німеччини, Анналеною Бербок.

Про це повідомляє "Interfax-Україна".

Через декілька днів я вирушу до Києва разом із моєю колегою з Німеччини, — сказав він, виступаючи у французькому сенаті.

Бербок раніше цієї зими вже відвідувала Україну.

Нагадаємо, раніше Арахамія заявив, що нагнітання ситуації в Україні може мати великі негативні наслідки для економіки країни.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю
Раніше повідомлялося, що Німеччина виключає можливість поставки летальної зброї Україні, оскільки в країні діє заборона на експорт зброї в кризові регіони.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Loading...
Load next