"Ми проти розширення НАТО": Китай підтримав "гарантії безпеки" Росії

"Ми проти розширення НАТО": Китай підтримав "гарантії безпеки" Росії
Про це стало відомо зі спільної заяви Росії та Китаю.

Президент Китаю Сі Цзіньпін запропонував рішучу підтримку президенту Росії Володимиру Путіну у протистоянні Кремля із Заходом щодо України.

Про це пише NYT, передає "ПравдаТУТ News".

Зокрема, Китай став на бік Росії щодо однієї з її ключових вимог безпеки: припинення розширення НАТО на схід і наближення до кордонів Росії.

Сторони виступають проти подальшого розширення НАТО і закликають Північноатлантичний альянс відмовитися від ідеологізованих підходів часів холодної війни, - йдеться в заяві.

У великій спільній заяві Китай звинуватив Сполучені Штати в розпалюванні протестів у Гонконзі та заохоченні незалежності на Тайвані, тоді як Росія заявила, що Сполучені Штати відіграють подібну дестабілізуючу роль в Україні.

Росія та Китай виступають проти спроб зовнішніх сил підірвати безпеку та стабільність у своїх спільних прилеглих регіонах, – йдеться у спільній заяві Кремля.

У ньому зазначається, що обидві країни "під будь-яким приводом мають намір протидіяти втручанню зовнішніх сил у внутрішні справи суверенних країн, виступають проти кольорових революцій і посилюватимуть співпрацю у вищезгаданих сферах".

Китай сказав, що світ не слід ділити на блоки влади, які визначали епоху, "коли Радянський Союз і Сполучені Штати були двома домінуючими наддержавами".

Нагадаємо, стало відомо, що зустріч Зеленського і Путіна може відбутися у Туреччині.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров "Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров
Принаймні від імені своїх офіційних представників.
Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає НАТО, ЄС та інші країни, - Шерман Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає НАТО, ЄС та інші країни, - Шерман
Крім того, РФ ні не погодилась, ні не відмовилась від наступного раунду переговорів із НАТО.
Байден заявив, що має намір зустрітись із Володимиром Путіним Байден заявив, що має намір зустрітись із Володимиром Путіним
Президент США Джозеф Байден заявив про намір зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.
Loading...
Load next