"Ніхто не готується до війни, я не розглядаю війну навіть як гіпотезу", — глава МЗС Іспанії про Україну

"Ніхто не готується до війни, я не розглядаю війну навіть як гіпотезу", — глава МЗС Іспанії про Україну
Хосе Альбарес сьогодні зустрінеться із Дмитром Кулебою.

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес прибуде до Києва у вівторок, 8 лютого, щоб показати солідарність з Україною та спробу допомогти деескалації напруженості з Росією, яка згрупувала війська на кордоні.

Про це пише "Reuters", передає "ПравдаТУТ News".

Ніхто не готується до війни... Причина моєї сьогоднішньої поїздки до Києва, щоб побачити мого українського колегу, полягає в тому, щоб переконатися, що діалог і дипломатія – це шлях до вирішення будь-яких суперечок, – сказав він.

Альбарес зустрінеться із очільником МЗС України Дмитром Кулебою, який запросив до України. А у середу, 9 лютого, згідно з інформацією Reuters, Альбарес поїде до Ліона, щоб зустрітися зі своїм французьким колегою.

Всі наші зусилля спрямовані на мирне вирішення цієї суперечки, я не розглядаю війну навіть як гіпотезу, - сказав Альбарес.

Відповідно до позиції Європейського Союзу, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес раніше попереджав Росію, що вона зіткнеться з масовими економічними наслідками, якщо почне будь-яке військове втручання в Україну.

Нагадаємо, у МЗС України заперечили чутки про скасування зустрічі Зеленського та Бербок через питання зброї.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба розповів про очікування від переговорів з росією у Стамбулі Кулеба розповів про очікування від переговорів з росією у Стамбулі
Програма мінімум: вирішення гуманітарних проблем.
"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна "Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна
Володимир Зеленський відреагував на пропозицію російського президента щодо переговорів з ватажками ЛНР та ДНР. Президент України різко відкинув пропозицію Путіна щодо обговорення питання війни на Донбасі з представниками "народних республік".
Loading...
Load next