З нами ЄС буде сильнішим, - виступ Зеленського в Європарламенті (онлайн)

З нами ЄС буде сильнішим, - виступ Зеленського в Європарламенті (онлайн)

Президент України Володимир Зеленський виступить з промовою перед депутатами Європарламенту. 

28 лютого він підписав заявку України на вступ до ЄС — її вже зареєстрували та почали процедуру розгляду. 

Промова Зеленського:

"Останні дні, я не знаю як всіх вітати. Я не можу казати добрий ранок. Щоденно цей день точно недобрий, а вечір останній. Я говорю зараз про громадян, які захищають свободу ціною свого життя. Я радію настрою, який я тут почув. Я радий, що ми об'єднали всіх вас, але якою ціною. Це трагедія, ця ціна. Дуже висока, тисячі загиблих людей.

Ви знаєте, я не говорю, не читаю папірці, тому що папірці в житті моєї держави закінчились. Все це реальне: і ці загиблі люди, все це справжнє життя. 

(...) Вчора 16 дітей загинуло. І знов президент Путін скаже, що це якась операція, і ми б'ємо по військовій інфраструктурі. Де наші діти? На яких вони військових заводах вони працюють? На яких ракетах? Може вони в танках їздять? 16 дітей ти вбив!

 Ми віддаємо сьогодні за цінності, за права, за свободу, просто за бажання бути рідними, такими самими, як ви, як кожна людина, ми віддаємо наших найкращих людей: найміцніших, найсильніших, надзвичайних українців.

Цей ранок був трагічним для всіх нас. Дві крилаті ракети – по Харкову (…) Площа Свободи. І це найбільша площа Європи. І це правда – площа Свободи. Уявіть собі – зранку, 2 крилі ракети у площу Свободи. Десятки жертв. Ось така ціна свободи.

Ми боремося за наші права, свободу та життя. А зараз ми боремося за виживання, але ми боремося і за те, щоб бути рівноправними членами Європи. І я вважаю, що сьогодні ми покажемо, що ми такі є. З нами Європейський союз буде точно міцніший. Без вас Україна буде самотньою. Ми довели свою силу, що ми як мінімум такі самі як ви. Доведіть, що ви разом з нами, доведіть, що ви нас не відпускаєте, доведіть, що ви — дійсно європейці."

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Бути чи не бути місцевим виборам?
Серед очікувань жовтня – невтішна статистика та виборча невизначеність.
Loading...
Load next