Низка країн-членів ЄС проти надання Україні статусу кандидата в найближчий час, - Bloomberg

Низка країн-членів ЄС проти надання Україні статусу кандидата в найближчий час, - Bloomberg
Кілька країн Євросоюзу виступили проти того, щоб надати Україні статус країни-кандидата на вступ до ЄС вже цього тижня

За даними видання, Німеччина, Нідерланди та інші країни хочуть, щоб Єврокомісія спочатку висловила свою думку щодо готовності України до процесу набуття членства, перш ніж було прийнято рішення. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дипломатів.

Одне джерело заявило, ці країни хочуть зосередитися на наданні практичної підтримки Україні та припиненні війни, а не на тому, щоб розпочати процес, який може зайняти багато часу.

Країни, які за надання статусу кандидата, стверджують, що для лідерів ЄС було б символічно важливо підтримати заявку України саме зараз.

Нагадаємо, що "Наразі Євросоюз не готовий відмовитись від російських енергоносіїв", - Шольц.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
ЄС дасть Україні летальну зброю – союз вперше забезпечить озброєнням третю країну ЄС дасть Україні летальну зброю – союз вперше забезпечить озброєнням третю країну
Європейський союз робить усе можливе, щоб допомогти Україні протистояти російським окупантам.
"Це фейкова новина": Штанмаєр заперечив загрозу скасування безвізу між Україною та ЄС "Це фейкова новина": Штанмаєр заперечив загрозу скасування безвізу між Україною та ЄС
Згідно з документом, Німеччина, Франція та Італія останнім часом все більше розчаровані через, як вони кажуть, зловживання безвізом. Однак, уряд Німеччини не планує переглядати свою позицію щодо безвізового режиму для третіх країн.
Loading...
Load next