Переговори Україна - росія: коли відбудуться та про що сторони говоритимуть

Переговори Україна - росія: коли відбудуться та про що сторони говоритимуть
Член української делегації та керівник правлячої партії «Слуга народу» Давид Арахамія уточнив час початку чергового раунду українсько-російських переговорів.

Переговори росії та України стартують вже о 10:30 за київським часом. Про це пише УНІАН, посилаючись на голову фракції “Слуга народу” Давида Арахамію.

У своєму нічному відеозверненні Володимир Зеленський описав основне завдання цього раунду перемовин так:

У нашої делегації завдання чітке – зробити все, щоб відбулася зустріч президентів. Зустріч, на яку, я впевнений, очікують люди. Зрозуміло, що це складна історія. Тяжкий шлях. Але шлях потрібний.

Радник голови офісу Володимира Зеленського Михайло Подоляк напередодні заявив, що робочі групи, створені у рамках переговорів росії та України, функціонують постійно. Раунд переговорів між сторонами, що готується, буде вже четвертим. Цього разу москва та Київ підіб’ють попередні підсумки.

У ході другого раунду було досягнуто домовленості про спільне забезпечення гуманітарних коридорів. Вони призначені для евакуації мирних жителів та доставки гуманітарної допомоги та ліків.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що метою переговорів із москвою він ставить отримання «дієвих гарантій». При цьому розкривати деталі він не став лише уточнивши, що завдання української делегації на переговорах полягає в домовленості про його зустріч з путіним.

Нагадаємо, раніше Подоляк заявив про створення робочих підгруп.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна "Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна
Володимир Зеленський відреагував на пропозицію російського президента щодо переговорів з ватажками ЛНР та ДНР. Президент України різко відкинув пропозицію Путіна щодо обговорення питання війни на Донбасі з представниками "народних республік".
Loading...
Load next