Виключити рф із G20 - закликала Фріланд

Виключити рф із G20 - закликала Фріланд

Віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд зазначила, що через вторгнення в Україну російську федерацію варто позбавити членства у "Групі двадцяти". Про це вона заявила на пресконференції у Вашингтоні. Повідомляє УНН.

Я переконана, що G20 слід вигнати росію, і цю думку чітко висловили усі наші провідні союзники, - зазначила Фріланд.

Вона додала, що під час дво- та багатосторонніх зустрічей Канада та багато наших партнерів прямо говорили, що росії немає місця за столом перемовин із державами, які зібралися для підтримки глобального процвітання та економіки, заснованої на правилах.

Не можна одночасно бути браконьєром та єгерем, - наголосила Фріланд.

Вона ухилилася від відповіді на запитання про те, яким чином можна виключити рф із G20, якщо це рішення не підтримають інші члени організації.

Треба бути відвертими із канадцями та між собою, що такою є наша думка, - зауважила Фріланд.

Нагадаємо, що Зеленський назвав умови, за яких Україна вийде з переговорного процесу (відео). Це, зокрема, знищення українців у Маріуполі та проведення псевдореферендумів на окупованих територіях.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
У перемовинах Росії та України взято технічну паузу до завтра - Подоляк У перемовинах Росії та України взято технічну паузу до завтра - Подоляк
Протягом цього часу робочі підгрупи уточнять окремі визначення.
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Loading...
Load next