Глобальна ізоляція росії: G7 підтримали збільшення постачання зброї Україні

Глобальна ізоляція росії: G7 підтримали збільшення постачання зброї Україні

Міністри закордонних справ “Великої сімки” підтримали збільшення допомоги, а також постачання зброї Україні під час зустрічі 13 травня. Про це пише Reuters.

Міністри закордонних справ із групи країн G7 підтримали надання більшої допомоги та зброї Україні на зустрічі у п'ятницю, яку Німеччина назвала "потужною ознакою єдності", щоб поглибити глобальну ізоляцію Росії через вторгнення до сусідньої країни, - повідомляє видання.

Також видання повідомляє, що глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель оголосив про додаткову військову підтримку у розмірі 500 мільйонів євро, яка має бути схвалена наступного тижня членами ЄС, та висловив упевненість, що блок погодиться на ембарго на російську нафту.

У свою чергу міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс оголосила про нові санкції, спрямовані проти фінансової мережі та найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна, включаючи його колишню дружину та двоюрідних братів, а також закликала збільшити постачання зброї в Україну.

Своєю чергою Німеччина буде підтримувати Україну на її шляху до Євросоюзу, але для набуття членства Київ має виконати всіх необхідні для цього критерії, які не скасовує війна.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц в інтерв'ю t-online.

Звісно, ми будемо супроводжувати Україну на її європейському шляху. Європейська рада у Версалі щойно підтвердила це, – зазначив Шольц.

Але, продовжив він, «йдеться про те, щоб критерії вступу не розмивалися…, тож має бути ще зрозумілішим, що країна може стати членом ЄС, якщо вона тривалий час є ліберальною демократією і може гарантувати верховенство права та соціальну ринкову економіку». Це, підкреслив політик, чіткі критерії для вступу до Європейського Союзу.

При цьому Шольц згадав, що ЄС пообіцяв країнам західних Балкан, що вони незабаром можуть стати його членами, багато з них наполегливо працювали для досягнення цієї мети роками, але поки залишаються розчарованими, що досі не набули членства.

Шольц не відповів конкретно на запитання, коли він може здійснити візит до України, зауваживши, що «політично відповідальна людина має їхати до Києва перш за все, якщо є конкретні речі, які обов’язково потрібно обговорювати на місці». При цьому він запевнив, що в будь-якому випадку підтримка Німеччиною України залишається сильною, що німецькі політики регулярно контактують з українськими колегами та що жодних політичних і дипломатичних непорозумінь між країнами наразі немає.

Канцлер також не став коментувати слова українського посла Андрія Мельника, який назвав главу уряду ФРН «ображеною ліверною ковбасою» через начебто його небажання їхати до Києва. Важливим наразі є, за словами Шольца, не чіплятися до слів, а зосередитися на найголовнішому – допомогти Україні захиститися.

І разом із нашими союзниками ми хочемо змусити росію зупинити збройну агресію та вивести війська з України, – сказав Шольц.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Берлін хоче поставити Україні німецькі системи ППО.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next