Меркель пояснила, чому була проти вступу України до НАТО

Меркель пояснила, чому була проти вступу України до НАТО

Ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що у 2008 році виступила проти вступу України до НАТО, аби не провокувати володимира путіна. Про це Меркель розповіла у інтерв'ю Der Spiegel.  

Це була не та Україна, яку ми знаємо зараз. Вона була дуже розколота політично між Януковичем та Ющенком. Це не була внутрішньо демократично стабільна країна, - сказала Меркель. 

Вона додала, що була переконана, що вступу України та Грузії до НАТО у 2008 році не допустив би й володимир путін. 

Я зовсім не поділяю його уявлення про те, що він цілий Захід є його ворогом, що його постійно принижують. Але я знала, як він думає, і що він бачить це саме так. Я не хотіла його провокувати, - пояснила Меркель. 

Нагадаємо, що Японія та НАТО активізують військову співпрацю через вторгнення рф в Україну.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
"Ця ескалація є елементом підняття ставок": Стефанішина заявила, що Київ чекає чітких сигналів від НАТО "Ця ескалація є елементом підняття ставок": Стефанішина заявила, що Київ чекає чітких сигналів від НАТО
Україна докладає зусиль, аби реалізувати спроможності як партнера НАТО з розширеними можливостями.
Loading...
Load next