Історичне рішення: ЄС на саміті визначатиметься щодо статусу кандидата для України

Історичне рішення: ЄС на саміті визначатиметься щодо статусу кандидата для України

Дводенний саміт лідерів країн ЄС стартує сьогодні у Брюсселі. Україна очікує історичне рішення - надання країні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. 

Лідери ЄС збираються на саміт 23-24 червня. Зустрічаються у четвер, 23 червня, о 9:30 за місцевим часом (10:30 за Києвом) з лідерами Західних Балкан. Потім продовжать засідання Європейської ради, яке розпочнеться о 15:00 за місцевим часом (16:00 за Києвом) з традиційного обміну думками з головою Європейського парламенту.

Президент Євроради Шарль Мішель у запрошенні на саміт наголосив, що "настав час визнати, що майбутнє України, Молдови та Грузії - у ЄС". І закликав лідерів ЄС "надати статус кандидата Україні та Молдові".

Європейська комісія 17 червня рекомендувала надати Україні статусу кандидата та опублікувала рекомендації для держави. Виконавчий орган блоку включив умови, з якими Києву доведеться зустрітися у майбутньому з питань, пов'язаних із верховенством закону, правосуддям та боротьбою з корупцією.

Лідери ЄС у Брюсселі, як очікується, підтримають рекомендацію Європейської комісії від минулого тижня про надання Україні та Молдові статусу кандидатів у члени ЄС, згідно з проєктом висновків саміту ЄС від 21 червня.

Про те, що у ЄС досягли консенсусу щодо надання Україні такого статусу, кажуть і з Києва. Понад те, враховуючи високий рівень такого консенсусу рішення може буде ухвалено навіть сьогодні ввечері. Але очікують його вже вранці 24 червня.

При цьому Україна готова виконати сім рекомендацій Європейської комісії щодо членства в Євросоюзі до кінця року.

Нагадаємо, що Шольц виступає проти мирного договору на умовах Путіна.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Нетверезий слуга народу": у Верховній Раді розгорівся алкогольний сканадал
У Верховній Раді розгорівся "алкогольний скандал" між Петром Петром Порошенком та одним із депутатів "Слуги народу" - Сергієм Швецем.
"Шлях до ЄС - він для нас не потрібен зовсім", - Гордон (відео) "Шлях до ЄС - він для нас не потрібен зовсім", - Гордон (відео)
Журналіст запевняє, що Європейський Союз приречений на розпад. Він також прогнозує, що цьому завадить США.
Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО
Україна розраховує на підтвердження в заяві саміту НАТО, який відбудеться 14 червня, щодо обіцянки стосовно майбутнього членства України в Північноатлантичному Альянсі, що прокладе нашій країні шлях до отримання ПДЧ в НАТО.
Loading...
Load next