У путіна заперечують дефолт росії

У путіна заперечують дефолт росії
У ніч на 27 червня агентство Bloomberg повідомило про те, що росія має дефолт за суверенним боргом в іноземній валюті, що стало кульмінацією західних санкцій, що закрили шлях для платежів закордонним кредиторам.

Прессекретар глави кремля дмитро пєсков заявив про нібито «неправомірність» тверджень про дефолт росії щодо зовнішніх зобов'язань. Його слова наводять росЗМІ.

Ці твердження про дефолт у цьому випадку абсолютно неправомірні, тому що ще у травні у валюті необхідний платіж був здійснений, а той факт, що Euroclear  утримав ці гроші, не довів їх до отримувача, це вже не наші проблеми, - сказав представник кремля журналістам у понеділок.

На думку рупора кремля, нібито «немає жодних підстав називати ситуацію, що виникла, дефолтом», у путіна не згодні з таким трактуванням того, що сталося.

Ні, не згодні, - сказав він, коментуючи відповідну публікацію агентства Bloomberg.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Необхідно поважати та дотримуватися міжнародного права": прем'єрка Швеції виступила проти вимог Росії про нерозширення НАТО "Необхідно поважати та дотримуватися міжнародного права": прем'єрка Швеції виступила проти вимог Росії про нерозширення НАТО
Раніше президент Фінляндії та прем'єр-міністр заявили, що їхня країна має зберегти можливість подання заявки на вступ до НАТО та продовжувати посилену оборонну співпрацю з ЄС.
Loading...
Load next