"Російський режим має бути ізольований": Польща закликала посилити санкції проти рф

"Російський режим має бути ізольований": Польща закликала посилити санкції проти рф

Введені проти росії санкції недостатні, тому потрібний новий пакет обмежень. Як заявив глава МЗС Польщі Збігнєв Рау, "російський режим має бути ізольований від міжнародної спільноти та економіки".

Про це він сказав у ході спільної прес-конференції з главою МЗС Фінляндії Пеккою Хаавісто, повідомляє TVN24, передає Obozrevatel.

Російський режим має бути ізольований від міжнародної спільноти та економіки. Нинішні санкції є недостатніми. Ми повинні продовжити роботу над новим пакетом обмежувальних заходів, – сказав Рау.

Польський міністр нагадав, що після повномасштабного вторгнення росії в Україну вся Європа опинилася у новій стратегічній ситуації. Він зазначив, що рф більше не можна розглядати як партнера.

Збігнєв Рау подякував Фінляндії за солідарність з Україною та за допомогу, яку вона пропонує нашим громадянам. Він також звернув увагу на дуже хорошу двосторонню співпрацю між Польщею та Фінляндією, у тому числі в сфері безпеки та оборони.

Глава МЗС Фінляндії, у свою чергу, сказав, що розмова з Рау також стосувалася співпраці в рамках Євросоюзу та діяльності ОБСЄ. Він наголосив, що, безумовно, Польща та Фінляндія засуджують агресію Росії щодо України. Хаавісто запевнив поляків у солідарності з українцями.

За словами Хаавісто, у Фінляндії перебуває понад 20 000 біженців з України, і що його країна виділяє 70 млн євро на відновлення нашої держави. Він додав, що Фінляндія стане членом НАТО і вирішила прискорити цей крок після 24 лютого, тобто після нападу росії на Україну.

Нагадаємо, раніше Польща закликала швидко запровадити сьомий пакет санкцій проти рф.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next