Німеччина має допомогти Україні перемогти росію у війні, — депутатка Бундестагу

Німеччина має допомогти Україні перемогти росію у війні, — депутатка Бундестагу

У листі до глави кабінету, оприлюдненому німецькими ЗМІ 17 липня, голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерман зазначила, що Україна нині перебуває у критичній фазі й що ФРН має допомогти Києву здобути перемогу. Вона визнала: «уряд Німеччини зробив багато, але має зробити ще більше, щоб допомогти Україні виграти».

Про це пише Урядовий кур'єр.

За її словами, саме на конференції слід з'ясувати, що саме зараз робить ФРН для допомоги Україні в боротьбі проти російської агресії. А також визначитися, на що ще спроможні її Збройні сили, промисловість і політика.

Марі-Агнес Штрак-Ціммерман вважає, що те, як довго Україна в змозі захищатися, залежить, зокрема, від підтримки Берліна, котрий спроможний зробити ще більше.

Німеччина повинна взяти на себе провідну роль у Європі, як того вимагають її західні партнери і, безперечно, рішуче й сміливо рухатися уперед, — запевнила політикиня.

Вона заявила, що в конференції мають узяти участь представники уряду, Збройних сил ФРН, промисловості та профспілок.

Мета має бути в тім, щоб скласти впорядкований план та ініціювати наступні цілеспрямовані та спільно узгоджені кроки, — пише в листі до канцлера Штрак-Ціммерман. - Поки українська армія доблесно стримує жорстокий російський наступ і досягає військових успіхів, у тому числі й завдяки нашій гуманітарній, економічній і військовій підтримці, росія продовжує готуватися до масштабних наступів.

Марі-Агнес Штрак-Ціммерман безпосередньо та активно підтримує Україну в її боротьбі з російською військовою агресією. Приміром, у травні, коли німецька влада не могла узгодити поставки Києву важких озброєнь, вона вже зверталась до канцлера із закликом координувати ці питання.

Не повинно статися так, щоб наприкінці війни світ сприймав ФРН як таку, що заважає справі, й невдаху — лише тому, що ми не в змозі організуватися та домовитися, - зазначила жінка.

Вона також вказувала, що незадоволена обсягами військової допомоги Києву, і попереджала, що Німеччина може мати важкі наслідки такої політики. Зрештою ФРН розпочала надавати цю техніку Києву. Інформаційна агенція dpa, котра висвітлює діяльність Штрак-Ціммерман, назвала її «однією з рушійних сил «світлофорної» коаліції у цьому питанні».

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next