Орбан закликає Європу зосередитись на переговорах, а не на озброєнні України: йому відповіли

Орбан закликає Європу зосередитись на переговорах, а не на озброєнні України: йому відповіли
За словами угорського прем'єра, Європі потрібна нова стратегія.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейському Союзу потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, оскільки санкції проти Москви не спрацювали.

Його цитує Reuters, передає ПравдаТУТ News.

Потрібна нова стратегія, яка має зосередити увагу на мирних переговорах і підготовці гарної мирної пропозиції... замість перемоги у війні, – сказав Орбан у своїй промові в Румунії.

Водночас він наголосив, що Угорщина – член НАТО – залишиться осторонь війни в сусідній Україні.

У своєму виступі він сказав, що стратегія Заходу щодо України побудована на чотирьох китах:

  1.  що Україна може виграти війну проти Росії за допомогою зброї НАТО,
  2. що санкції послаблять Росію та дестабілізують її керівництво,
  3. що санкції зашкодять Росії більше, ніж Європі,
  4.  щоб світ вишикувався на підтримку Європи.

Орбан сказав, що ця стратегія зазнала поразки, оскільки уряди в Європі руйнуються «як кісточки доміно», ціни на енергоносії підскочили, відповідно є потреба у новій стратегії.

Також він зазначив, що шансів на мирні переговори між Росією та Україною немає.

Оскільки Росія хоче гарантій безпеки, цю війну можна закінчити лише мирними переговорами між Росією та Америкою, – сказав він.

Відповідь України

У Міністерстві закордонних справ заявили, що усе якраз навпаки — санкції ефективні, адже вони суттєво зменшили здатність російської воєнної машини вести війну проти України.

Надання Україні зброї рятує життя українців. Якби санкції і зброя були неефективні, в Кремлі не задіювали би шалені ресурси задля їхньої дискредитації, не намагалися би їх зупинити, - наголосив речник МЗС Олег Ніколенко.

Ніколенко переконаний: заплющуючи очі на злочини Росії в Україні, мир в Європі не відновити, підкресливши, що марно сподіватися, що поступки або задобрювання спонукатимуть Кремль вгамувати свої агресивні апетити.

Важливо називати речі своїми іменами: Європа опинилася в економічній кризі не через санкції, а через гібридну війну Росії. РФ завдає ударів по Україні крилатими ракетами, а по Європі - захмарними цінами на газ. Це все - елементи одного російського плану, який має на меті підірвати мир та добробут в європейських країнах, - пояснив Ніколенко.

Нагадаємо, ЄС засудив рішення росії розширити перелік "недружніх" країн.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Лідери ЄС заявили, що білорусь разом із росією несе повну відповідальність за агресивну війну проти України Лідери ЄС заявили, що білорусь разом із росією несе повну відповідальність за агресивну війну проти України
З території Білорусі систематично завдають ракетних ударів по військових та цивільних об'єктах в Україні.
Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан видав указ про заборону транзиту через країну зброї для України
Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба
Водночас Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Loading...
Load next