Рада підтримала призначення Андрія Костіна новим Генпрокурором

Рада підтримала призначення Андрія Костіна новим Генпрокурором

Верховна Рада проголосувала за призначення народного депутата, голови комітету парламенту з питань правової політики Андрія Костіна на посаду Генерального прокурора, як це запропонував Президентю. Повідомила речниця фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук у Telegram.

Народного депутата від "Слуги Народу" Андрія Костіна призначено новим Генеральним прокурором України. Відповідне рішення було підтримано майже конституційною більшістю голосів - "за" проголосувало 299 народних обранців, - зазначили Палійчук.

Тепер це рішення має затвердити Президент України. Адже за законодавством Генеральний прокурор призначається на посаду Президентом за згодою Верховної Ради. Строк повноважень Генерального прокурора становить шість років. Одна й та ж особа не може обіймати посаду Генерального прокурора два строки поспіль.

Нагадаємо, що Подоляк оголосив українську спеціальну військову контроперацію. Політик також наголосив, що "обов'язково досягнемо цілей".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Верховна Рада збереться на позачергове засідання Верховна Рада збереться на позачергове засідання
18 листопада о 16:00 Слуги скликають позачергову сесію.
Кравчук перебуває в реанімації: рідні заборонили лікарям коментувати стан першого президента Кравчук перебуває в реанімації: рідні заборонили лікарям коментувати стан першого президента
Леонід Кравчук майже місяць перебуває в реанімації після операції на серці. Наразі лікарі не коментують стан українського політика, однак відомо, що він різко погіршився.
Loading...
Load next