Переговори з росією можливі лише після її кількох важливих поразок – Подоляк

Переговори з росією можливі лише після її кількох важливих поразок – Подоляк

Переговори з російською стороною можливі лише за умови кількох важливих тактичних поразок росії, заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк. Повідомив Михайло Подоляк в інтерв'ю французькій газеті "Le Figaro" Офіс Президента.

На жаль, із росією домовитися сьогодні неможливо. росія обов'язково відмовиться або спробує обдурити договірні сторони. 

Вона на повну використовує свої експансіоністські можливості й хоче просунути статус-кво, який є неприйнятним для України. Тому треба розуміти, що переговорний процес із росією можливий лише за умови кількох важливих тактичних поразок.

За словами Подоляка, рф не має змоги нині захопити більше українських територій, тож паралельно завдає численних ударів по цивільній інфраструктурі нашої країни.

росія використовує стратегію терористичних атак, свідомо завдаючи ударів по місцях, де перебувають лише мирні жителі. Їхня мета – деморалізувати й посіяти паніку серед населення, щоб воно тиснуло на уряд і вимагало негайного укладення мирного договору на будь-яких умовах.

Але Україна зараз вкрай мобілізована – і населення розуміє, що ті жертви, на які воно сьогодні йде, необхідні для перемоги над росією.

Подоляк зазначив, що наразі контактів між Україною та росією на військово-політичному рівні немає, але є діалог щодо гуманітарної складової: обміну полоненими, тілами загиблих військових, щодо гуманітарних коридорів, а також переговори через посередників стосовно експорту зернових.

Радник Андрія Єрмака наголосив, що Україна прагне перемоги та звільнення всіх своїх територій, бо "це умова виживання української нації". 

путін не раз говорив, що його метою є не просто захоплення певної території, а повне захоплення України зі знищенням нинішньої сутності Української держави, – зауважив він.

Подоляк вважає, що Європа має надати військову та фінансову підтримку, щоб Україна мала змогу виграти цю війну.

Нагадаємо, що "Перемога України над росією стане сигналом для Китаю не чіпати Тайвань" — Волкер.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Я не боюся прямої розмови з ним" - Зеленський про переговори з Путіним (відео) "Я не боюся прямої розмови з ним" - Зеленський про переговори з Путіним (відео)
Про це заявив Володимир Зеленський у зверненні до Верховної Ради.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Повернутися до очних зустрічей: Туреччина запропонувала Стамбул для проведення засідань ТКГ Повернутися до очних зустрічей: Туреччина запропонувала Стамбул для проведення засідань ТКГ
25 січня відбулося останнє засідання ТКГ. За словами представника української делегації, Москва дала вказівку не загострювати ситуацію перед зустріччю нормандських радників.
Loading...
Load next