"Вони повинні розуміти наслідки": Шмигаль закликає ЄС не давати візи росіянам

"Вони повинні розуміти наслідки": Шмигаль закликає ЄС не давати візи росіянам

Європейський Союз має повністю зупинити видачу віз росіянам. Також цивілізований світ має посилити санкційний тиск включно з повним ембарго на російські газ і нафту та продовжувати допомагати українській армії. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю Politico.

Голова Кабінету міністрів з нагоди робочого візиту урядової команди в Берлін та Брюссель заявив, що поки росія веде терористичну війну, візи мають бути припинені або призупинені.

Шмигаль відкинув попередній перший крок ЄС щодо російських віз, коли міністри закордонних справ погодилися призупинити дію угоди про спрощення візового режиму з росією 2007 року - крок, який зробить візовий процес більш обтяжливим і дорогим, але не скасує його повністю.

Цього недостатньо. Ми вважаємо, що не тільки не має бути так званої заяви на отримання візи, але потрібно вжити жорсткіших санкцій щодо туристів і студентів. Замість того, щоб туристи або студенти їздили в Європу насолоджуватися життям або вчитися, вони повинні залишатися в своїй країні і розповідати своїм сусідам, родичам, своєму оточенню те, як Європа насправді бачить росію. Це має бути як холодний душ для всього російського суспільства - дати йому зрозуміти наслідки того, що вони роблять в Україні, - додав Шмигаль.

Відповідаючи на запитання, чи слід карати простих росіян і студентів за війну путіна в Україні, Прем’єр зазначив, що 85% росіян підтримують російське вторгнення.

Люди повинні знати, що, підтримуючи путіна та його агресію, вони повинні платити за цю підтримку, – підсумував він.

Шмигаль також закликав ЄС посилити санкції проти рф та продовжувати постачати озброєння Україні.

Ми хотіли б натиснути щодо повного і цілковитого ембарго на нафту і газ для рф. Ми розуміємо, що економіка в ЄС дійсно залежать від російських джерел енергії. Ми розуміємо, що це важкі рішення, але ми також розуміємо, що запровадивши ембарго на нафту і газ у росії, ми допоможемо скоротити російський бюджет і дамо їм менше можливостей фінансувати свою терористичну діяльність і геноцидну війну проти України, - резюмував він.

Нагадаємо, що "ЄС повністю підтримує роботу місії МАГАТЕ на ЗАЕС" - Мішель.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час
Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації на кордоні з Україною і заявив про найбільше зосередження російських військ, яке коли-небудь було. При цьому він заявив, що ЄС не збирається вводити проти Росії нові санкції, хоча "це може змінитися".
Loading...
Load next