Референдуми" на окупованих територіях України – це знущання над демократією, - Генсек Ради Європи

Референдуми" на окупованих територіях України – це знущання над демократією, - Генсек Ради Європи

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич виступила із заявою, в якій назвала оголошення про "референдуми" на окупованих територіях знущанням над демократією та підтвердила підтримку Україні. Текст заяви поширила пресслужба Ради Європи.

Оголошені так звані референдуми на українських територіях, окупованих російськими військами, — це подальша ескалація конфлікту і тривале порушення територіальної цілісності України. Такі "референдуми", які окупаційні сили проводять під прицілом і з порушенням основних демократичних принципів, не визнані. Ми відкидаємо це знущання над демократією і підтверджуємо нашу відданість незалежності, суверенітету і територіальній цілісності нашої держави-члена України в межах її міжнародно визнаних кордонів, - заявила Пейчинович-Бурич.

Вона також знову закликала "припинити конфлікт і відновити мир у Європі".

Нагадаємо, що Голова Євроради запевнив у непохитній підтримці України ЄС на тлі заяв про мобілізацію в рф.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час
Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації на кордоні з Україною і заявив про найбільше зосередження російських військ, яке коли-небудь було. При цьому він заявив, що ЄС не збирається вводити проти Росії нові санкції, хоча "це може змінитися".
Loading...
Load next