Туреччина не приймає анексію росією українських територій

Туреччина не приймає анексію росією українських територій

Туреччина не приймає анексію росією захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Про це йдеться у заяві МЗС Туреччини від 30 вересня.

У МЗС країни наголосили, що Туреччина "не визнала анексію Криму росією на нелегітимному референдумі у 2014 році і щоразу наголошувала на своїй твердій підтримці територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України".

Відповідно до цієї позиції, прийнятої у 2014 році, ми відкидаємо рішення росії анексувати Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України. Це рішення, яке є грубим порушенням встановлених принципів міжнародного права, не може бути прийнятим, - йдеться у заяві Туреччини.

У МЗС країни зауважили, що знову заявляють про "підтримку розв’язання цієї війни, гострота якої продовжує зростати, на основі справедливого миру, який буде досягнутий шляхом переговорів".

Нагадаємо, що "Нинішня позиція Китаю вигідна Україні" - Кулеба.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Голова МЗС Туреччини зустрівся з Кулебою у Львові та пообіцяв продовжити зусилля для припинення війни в Україні Голова МЗС Туреччини зустрівся з Кулебою у Львові та пообіцяв продовжити зусилля для припинення війни в Україні
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу зустрівся з головою МЗС України Дмитром Кулебою у Львові
Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію
Консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк, якого МЗС РФ через влаштовану проти нього провокацію оголосило небажаною персоною, 21 квітня залишив територію Росії.
Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії
Словаччина підтримує Україну на тлі дестабілізаційних дій Росії.
Loading...
Load next