НАТО поки не бачить ознак до підготовки росією ядерного удару – генсек

НАТО поки не бачить ознак до підготовки росією ядерного удару – генсек

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг у вівторок заявив, що НАТО наразі не спостерігає ознак підготовки росії до можливого застосування ядерної зброї. Пише "Європейська правда".

Росія знає, що ядерну війну не можна вести й неможливо виграти. Ми пильно стежимо за російськими ядерними силами. Ми не помітили змін у розгортанні ядерних сил росії, але залишаємось насторожі, – сказав Столтенберг на пресконференції перед зустріччю міністрів оборони НАТО.

Він наголосив, що Альянс посилює захист власної критичної інфраструктури, а також розвідувальну діяльність та обмін розвідданими.

Ми вживемо подальших заходів для посилення нашої стійкості та захисту нашої критичної інфраструктури, і навмисна атака на критичну інфраструктуру союзників отримає спільну та рішучу відповідь, – зазначив генсек Альянсу.

Раніше в міністерстві оборони США також підтверджували, що наразі не бачать доказів того, що президент росії готується до застосування ядерної зброї.

Нагадаємо, що лавров сподівається, що Зеленський може передумати щодо переговорів з рф.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії
В Північноатлантичному альянсі повідомили про те, що Україна готова протистояти російській агресії та може зробити це самостійно. Так, якщо вторгнення Російської Федерації почнеться наступного тижня, українські війська впораються самі.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Loading...
Load next