В Україні скасували податки на ввезення генераторів, акумуляторів та обігрівачів

В Україні скасували податки на ввезення генераторів, акумуляторів та обігрівачів

Кабінет міністрів України затвердив постанову, якою скасовує податки на ввезення важливих товарів для проходження опалювального сезону. Про це на засіданні Уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Сьогодні Кабінет міністрів затвердить постанову, завдяки якій від сплати ПДВ та ввізного мита будуть звільнені важливі для проходження цього опалювального сезону товари, – заявив він.

Мова йде про газогенератори, електричні двигуни та генератори, електрогенераторні установки та обертові електричні перетворювачі, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі та обігрівачі, а також деякі інші товари для енергетики та забезпечення тепла.

Шмигаль наголосив, що це важливо, аби зараз прискорити ремонти, покращити забезпечення світлом, і теплом, задовільнити попит населення, а також зменшити ціни на відповідну продукцію.

Підтримкою з боку Уряду для всіх українців на цю зиму є мораторій на підвищення всіх комунальних тарифів, зокрема тарифів на тепло, які складають узимку більшу частину платіжки, – додав він.

Зокрема, майже 2,5 млн домогосподарств отримують субсидії. Їх кількість у наступні місяці буде більшою, адже люди зараз продовжують звертатися за відповідною допомогою.

Середній розмір субсидії прогнозовано складе близько 1800 грн на місяць. За словами Шмигаля, у бюджеті як на цей, так і на наступний рік достатньо коштів, аби підтримати найбільш вразливі верстви населення та надати необхідний обсяг допомоги у вигляді субсидій.

Нагадаємо, що у МЗС рф хочуть, щоб Україна проявила "добру волю" і пішла на переговори.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Денис Шмигаль зустрівся із Президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром (відео) Денис Шмигаль зустрівся із Президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром (відео)
Політики обговорили передачу німецької зброї, зокрема реактивних систем залпового вогню MARS II.
Кабмін подав на розгляд Президента проєкт Фонду відновлення України (відео) Кабмін подав на розгляд Президента проєкт Фонду відновлення України (відео)
Фонд буде функціонувати як консультативно-дорадчий орган при Президентові.
Новий міністр: Комітет підтримав призначення кандидатури Ляшка на посаду голови МОЗ Новий міністр: Комітет підтримав призначення кандидатури Ляшка на посаду голови МОЗ
Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав подання прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля про призначення нинішнього головного санлікаря країни Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров’я.
Loading...
Load next