росія намагається виснажити ППО України - Пентагон

росія намагається виснажити ППО України - Пентагон

Сплеск ракетних ударів росії по Україні частково спрямований на виснаження українських запасів протиповітряної оборони, що, як сподівається Москва, дозволить її силам домогтися панування в небі над країною, заявив у суботу високопоставлений представник Пентагону. Повідомляє Reuters.

Вони справді намагаються придушити та виснажити українські системи ППО, - сказав Каль журналістам під час поїздки на Близький Схід.

Колін Каль, головний політичний радник Пентагону, попередив, що Москва також сподівається виснажити українську систему ППО, яка й досі не дозволяла російським військовим встановити панування в небі над Україною.

Ми знаємо, що таке російська теорія перемоги, і ми прагнемо зробити так, щоб вона не спрацювала, забезпечивши українцям те, що їм потрібне для підтримки життєздатності їхньої ППО.

Також Каль зауважив спритність українських військ

Здебільшого це пов'язано з винахідливістю та кмітливістю самих українців у підтримці життєздатності своїх систем ППО. Але також і тому, що Сполучені Штати та інші союзники та партнери надали величезну підтримку, - додав він.

Забезпечення українських військових тепер буде натівською зброєю.

Ми переводимо українців на стандартне обладнання НАТО за всіма напрямами, але не в останню чергу це включає системи протиповітряної оборони, такі як NASAM, - зауважив Каль.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США
Окрім зустрічі з очільником Білого дому, Зеленський завітає до Вашингтона, Чикаго та Сан-Франциско. Зокрема, у Чикаго український президент зустрінеться з українською діаспорою.
Приїзд міністра оборони США в Україну: у Пентагоні розкрили деталі візиту Приїзд міністра оборони США в Україну: у Пентагоні розкрили деталі візиту
На початку вересня під час візиту до Вашингтона президент Володимир Зеленський анонсував візит міністра оборони США до України.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Loading...
Load next