Прем’єр Іспанії закликав путіна дати Україні спокій

Прем’єр Іспанії закликав путіна дати Україні спокій

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес направив "гучне послання" президенту росії владіміру путіну цього понеділка на пленарному засіданні Парламентської асамблеї НАТО, що проходить в Мадриді. Повідомляє El Pais.

Дайте Україні спокій, – заявив Санчес.

Поки ця "абсурдна війна" не закінчиться, попередив він, країни-союзники залишатимуться єдиними на боці українського уряду в захисті демократії, суверенітету і територіальної цілісності своєї країни.

Санчес запевнив, що НАТО зміцніла "перед обличчям диких розрахунків" російського президента владіміра путіна, і високо оцінив "оперативність, рішучість і розвідку", з якими Альянс відреагував на вторгнення. Він закликав зберігати "твердість, єдність і поміркованість", уникаючи ескалації конфлікту і, як приклад, навів реакцію союзників на "випадкове попадання ракети" на польську територію минулого тижня.

Стримування не можна плутати з пасивністю, - додав Санчес, який попередив, що "воєнні злочинине можуть залишитися безкарними" і що ворогом є не російський народ, а "автократія на чолі з Путіним".

Санчес оцінив внесок Іспанії в оборону України через фонд ЄС для фінансування закупівлі зброї у майже 270 мільйонів євро і високо оцінив солідарну реакцію іспанського суспільства, нагадавши, що понад 135 тисяч українських біженців були тимчасово розміщені в Іспанії.

Війна в Україні стала основною темою 68-ї щорічної сесії Парламентської асамблеї НАТО, яка з п'ятниці проходить у Мадриді. 

Нагадаємо, що США поставили Україні понад 230 артилерійських систем - дані Держдепу.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Дуда на саміті НАТО представить детальний план миротворчої місії в Україні Дуда на саміті НАТО представить детальний план миротворчої місії в Україні
Миротворча місія в Україні, за словами, польського міністра оборони, невдовзі стане можливою.
Зустріч Зеленського із головами урядів Данії та Іспанії: про що розмовляли (відео) Зустріч Зеленського із головами урядів Данії та Іспанії: про що розмовляли (відео)
Політики обговорили можливості посилення збройної відповіді України агресору, відбудову України після перемоги у війні та майбутнє членство у ЄС.
Loading...
Load next