США анонсують нову допомогу для енергосистеми України - Reuters

США анонсують нову допомогу для енергосистеми України - Reuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Румунії на зустріч із союзниками НАТО та міністрами закордонних справ G7, де має намір анонсувати нову допомогу Україні у протидії енергетичній кризі. Про це повідомляє Reuters.

Наразі Вашингтон працює з американськими комунальними службами та постачальниками обладнання, а також із європейськими країнами над пошуком обладнання, яке може допомогти відновити високовольтні станції електропередачі, пошкоджені внаслідок російських ракетних ударів.

Блінкен планує використати сьогоднішню зустріч нової координаційної групи з енергетики, до якої входять у тому числі і країни G7, щоб розповісти про плани США щодо доставки необхідного обладнання в Україну впродовж наступних кількох тижнів. Проте поки незрозуміло, у якій формі буде надано допомогу та на яку суму.

У Сполучених Штатах також закликають інші країни зробити те саме, щоб запобігти відключенням електроенергії в Україні, які залишають мільйони людей у темряві та без опалення при мінусових температурах.

Нагадаємо, що "За дев'ять місяців росія завдала по Україні понад 16 тисяч ракетних ударів" – Резніков.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next