Україні треба допомогти максимально наблизитись до членства у НАТО - голова МЗС Словаччини

Україні треба допомогти максимально наблизитись до членства у НАТО - голова МЗС Словаччини

Україні треба допомогти максимально наблизитись до членства у НАТО. Таку думку висловив міністр закордонних справ Словаччини Растіслав Качер на саміті голів МЗС країн НАТО у Бухаресті. Пише  Голос Америки.

Качер заявив журналістам, що на саміті буде розглянуто заявку України на вступ до НАТО.

Ми будемо обговорювати висловлене бажання України вступити до НАТО, - сказав Качер. - Нам потрібно поставитися до цього серйозно і допомогти Україні пройти процес максимального наближення до членства, а потім, коли ми будемо готові, щоб перехід до повноправного членства проходив дуже плавно.

Тим часом голова чеського МЗС Ян Ліпавський висловив сподівання, що союзникам по НАТО вдасться домовитись про новий "значний" пакет допомоги Києву для підготовки країни до зими на тлі російських атак по цивільній інфраструктурі.

За повідомленням, від нинішньої зустрічі в Бухаресті очікують оголошення нових зобов’язань допомоги Україні пальним, генераторами, медичними препаратами й устаткуванням, а також зимовим спорядженням для українських військових. У Вашингтоні повідомили, що державний секретар США Ентоні Блінкен оголосить значний пакет допомоги для української енергосистеми.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії
В Північноатлантичному альянсі повідомили про те, що Україна готова протистояти російській агресії та може зробити це самостійно. Так, якщо вторгнення Російської Федерації почнеться наступного тижня, українські війська впораються самі.
Росія запевняє, що збирає свої війська на Донбасі через загрозу з боку НАТО Росія запевняє, що збирає свої війська на Донбасі через загрозу з боку НАТО
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу розповів, що переміщення їхніх військ відбулось у відповідь на ніби то загрозу з боку Північноатлантичного Альянсу.
"Початок кінця України": Росія погрожує "наслідками для державності" у разі вступу до НАТО "Початок кінця України": Росія погрожує "наслідками для державності" у разі вступу до НАТО
МЗС Російської Федерації заявило, що вступ України до НАТО призведе до масштабного нарощування військових сил на Донбасі, а також нібито стане загрозою для її державності.
Loading...
Load next