Франція передала Україні шість гаубиць TRF1

Франція передала Україні шість гаубиць TRF1

За останні місяці влада Франції передала бійцям ЗСУ шість 155-міліметрових буксированих гаубиць TRF1. Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню. Пише видання Ouest-France.

Франція відправила в Україну велику кількість матеріалів, які охоплюють весь спектр висловлених українцями потреб. Серед них: шість 155-міліметрових гаубиць TRF1, що буксируються, 18 самохідних артилерійських установок Caesar, дві ракетні пускові установки LRU та дві зенітні системи Crotale», - заявив Лекорню.

Гаубиця була представлена в 1979 році та вироблялася компанією GIAT. Призначена для оснащення артилерійських полків піхотних та танкових дивізій, має напівавтоматичне заряджання.

Він також зазначив, що уряд Франції передало Україні паливо, протитанкове та зенітне обладнання, екіпірування (шоломи, бронежилети, пайки, прилади нічного бачення та медобладнання), а також боєприпаси різних калібрів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Франція надасть Україні додаткові самохідні гаубиці Caesar, – голова МЗС Франції (відео) Франція надасть Україні додаткові самохідні гаубиці Caesar, – голова МЗС Франції (відео)
Крім того, Франція також передасть насіння культур, пожежні машини та карети швидкої допомоги.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Зустріч Зеленського і Макрона пройде у форматі обіду Зустріч Зеленського і Макрона пройде у форматі обіду
Під час завтрашнього візиту до Парижу президент України Володимир Зеленський, зустрінеться із французьким президентом - Емманюелем Макроном. Зустріч відбудеться у неформальній обстановці, за обідом.
Loading...
Load next