США розширять програму навчання ЗСУ - Пентагон

США розширять програму навчання ЗСУ - Пентагон

Речник міністерства оборони США бригадний генерал Патрик Райдер заявив, що навчання українських військових у США розширять до близько 500 осіб на місяць.

Програма не стільки розширюватиме наявні можливості навчання українських військових, скільки вдосконалюватиме навички у тих, хто вже пройшов початкову підготовку. Основний акцент буде поставлений на наступальних діях рівня батальйону в загальновійськовому бою, де потрібна взаємодія піхоти, бронетехніки та артилерії.

Навчання під керівництвом США доповнює окреме спеціалізоване індивідуальне та колективне навчання для Збройних сил України, яке вже проводиться нашими союзниками та партнерами, у тому числі Сполученим Королівством, Європейським союзом та іншими, — заявив Райдер.

За його словами, воно також включатиме штабну підготовку. Райдер додав, що проводитиметься навчання на полігонах американської армії у Німеччині.

Навчання загальновійськовому маневру — це наступний логічний крок у наших поточних навчальних зусиллях, які ми розпочали у 2014 році для нарощування можливостей ЗСУ. Хоча є зрозумілий фокус на техніці, що надається Україні, навчання було і залишається найважливішою умовою для того, щоб Україна мала вмілі сили, необхідні для захисту своєї країни, — сказав він.

Нагадаємо, що Європарламент визнав Голодомор в Україні геноцидом.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
США передадуть Україні швидкісні  бойові катери Mark VI вже у наступному році США передадуть Україні швидкісні бойові катери Mark VI вже у наступному році
США передадуть Україні модернізовані бойові катери. Крім того, український флот поповниться протимінними кораблями і сучасними ракетними катерами.
Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США
Окрім зустрічі з очільником Білого дому, Зеленський завітає до Вашингтона, Чикаго та Сан-Франциско. Зокрема, у Чикаго український президент зустрінеться з українською діаспорою.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Loading...
Load next