рф планує чергову мобілізацію і наступ, однак ЗСУ готові до його відбиття - ГУР

рф планує чергову мобілізацію і наступ, однак ЗСУ готові до його відбиття - ГУР

росія планує чергову хвилю мобілізації і наступ з метою захоплення нових територій України, однак ЗСУ готові до відбиття наступу. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк, слова якого цитує ГУР.

Черняк зазначив, що росіяни, безумовно, хочуть захоплювати нові території, однак вже розуміють, що програють.

Вони розуміють, що програють, і доказом цього можуть бути спорудження фортифікаційних споруд як в Запорізькій області, як на півдні окупованої Херсонщини, так і на півночі тимчасово окупованого Криму. Тобто вони чітко розуміють, що там їм треба буде вести бойові дії, і вони вже там будують оборонні споруди, – сказав Черняк.

Представник воєнної розвідки України додав, що не можна наразі розкривати точних планів щодо українського наступу, однак за його словами, "є завдання Верховного Головнокомандувача та є плани Збройних сил по визволенню територій України".

Черняк зазначив, що мобілізація, яку, за даними ГУР Міноборони, росія має оголосити 15 січня, не завадить українським військовим проводити наступальні операції.

Нагадаємо, що Україна може отримати від Швеції артилерійські установки Archer.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"У нас з'явилися додаткові 1000 км кордону, які треба захищати" — Резніков про Білорусь (відео) "У нас з'явилися додаткові 1000 км кордону, які треба захищати" — Резніков про Білорусь (відео)
Міністр оборони України заявив, що це сталося після "де-факто" аншлюсу Білорусі.
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
Loading...
Load next