Німецькі політики критикують затягування рішення про надання Leopard-2 Україні

Німецькі політики критикують затягування рішення про надання Leopard-2 Україні

Голова оборонного комітету німецького парламенту Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн, яка входить до коаліційної партії "Вільні демократи", за підсумками "Рамштайну" заявила, що Німеччина не змогла продемонструвати рішучу підтримку Україні, відклавши рішення про відправку бойових танків Leopard-2. Пише DeutcheWelle.

Історія дивиться на нас, і Німеччина, на жаль, зазнала невдачі, - сказала вона.

Штрак-Ціммерманн наголосила, що повідомлення канцлера Олафа Шольца щодо питання постачання танків було "катастрофою". Вона додала, що "принаймні було б правильно" дати західним партнерам "зелене світло" на поставку Leopard-2, маючи на увазі Польщу та інші країни, які погодилися надати танки Україні. Цей крок можливий, якщо Берлін надасть свій дозвіл.

З одного боку, Німеччина масово підтримує Україну, але відсутність рішення про постачання бойових танків створює інше враження, додала вона. Штрак-Ціммерманн сказала, що російський диктатор володимир путін, "ймовірно, посміявся б над нерішучістю" ФРН.

Експерт із закордонних справ правоцентристської Християнсько-демократичної партії (ХДС) Родеріх Кізеветтер заявив про серйозну зовнішньополітичну шкоду Німеччини через відсутність рішення. Він зауважив, що був вражений тим, що Берлін лише щойно наказав провести інвентаризацію танків у Бундесвері, заявивши, що робити це через рік після початку війни росії в Україні було "соромно і страшно".

Німеччина зробила ведмежу послугу Україні та своїй власній майбутній позиції, – сказав він.

Робін Вагенер, політик екологічної Партії зелених і голова німецько-української парламентської групи, погодився, що інвентаризація танків була "запізнілою", але "правильним кроком". Своєю чергою, лідер парламентської групи лівоцентристських соціал-демократів Рольф Мютценіх повідомив, що необхідно діяти в унісон зі Сполученими Штатами.

Важливо, щоб ми завжди робили важливі кроки разом. Разом означає перш за все з США, - сказав він.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Чому Україна неодмінно переможе: інтерв'ю Володимира Зеленського (відео) Чому Україна неодмінно переможе: інтерв'ю Володимира Зеленського (відео)
За словами Глави держави, якщо світ втомиться від цієї війни, то програє, і програє демократія.
Loading...
Load next