Президент України увів у дію санкції РНБО проти 22 представників РПЦ

Президент України увів у дію санкції РНБО проти 22 представників РПЦ

Запроваджені санкції проти 22 осіб – громадян росії, які, "прикриваючись духовністю, підтримують терор та геноцидну політику", заявив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення.

Сьогоднішнє рішення РНБО стосується нашої духовної незалежності, яку ми посилюємо й будемо посилювати. Запроваджені санкції проти 22 осіб – громадян росії, які, прикриваючись духовністю, підтримують терор та геноцидну політику. Вже є також кадрові рішення – частина сьогодні, частина буде завтра – щодо управлінців різного рівня в міністерствах та інших структурах центральної влади, і в регіонах, і в правоохоронній системі, - сказав Зеленський.

Указ №26/2023 опубліковано на сайті Офісу президента України.

Зазначеним указом Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 січня "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Як йдеться в документі, Рада національної безпеки і оборони України вирішила підтримати внесені Кабміном і СБУ пропозиції щодо застосування персональних санкцій до 22 фізичних осіб – громадян росії. До більшості із 22 представників російського "духовенства" санкції застосовано на 5 років, а до шести осіб – на 30.

Зокрема:

  • Григорій Алфєєв – керівник відділу зовнішніх церковних зв'язків Російської православної церкви, митрополит Волоколамський Іларіон.
  • Микола Балашов – заступник керівника відділу зовнішніх церковних зв'язків Російської православної церкви, протоієрей.
  • Андрій Ткачов – митрофорний протоієрей Російської православної церкви, проповідник, телеведучий.
  • Артемій Владіміров – протоієрей Російської православної церкви, письменник, проповідник і педагог.
  • Павло Волочков – архієпископ Сиктивкарський і Комі-Зирянський Російської православної церкви Питирим.
  • Олексій Осипов – російський православний богослов, педагог і публіцист, доктор богослов'я, заслужений професор Московської православної духовної академії і семінарії РПЦ.

Нагадаємо, що Кабмін погодив звільнення п'ятьох керівників ОВА: список.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський підписав указ про санкції проти кримських чиновників та російських суддів на п'ять років Зеленський підписав указ про санкції проти кримських чиновників та російських суддів на п'ять років
Санкції запроваджено проти російських "чиновників", які наразі проживають на території тимчасово окупованого Криму.
"Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні "Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні
В ООН вважають, що рішення щодо закриття проросійських медведчуківських каналів суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини і не було ухвалено незалежним органом.
Loading...
Load next