Нідерланди та Данія не постачатимуть танки Leopard 2 Україні - ЗМІ

Нідерланди та Данія не постачатимуть танки Leopard 2 Україні - ЗМІ

Нідерланди та Данія відмовилися передавати Україні німецькі танки Leopard 2. Про це пише Welt.

Уряди Нідерландів і Данії заявили, що не будуть поставляти Leopard 2. Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, наприклад, заявив, що його країна може надати 18 орендованих у Німеччині Leopard 2, які досі використовувалися в німецько-голландському батальйоні. Відповідаючи на питання, Ден Хааг сказав, що дані танки недоступні для України, — пише Welt.

Зазначається, що таке рішення було прийнято в ході тісних консультацій між Нідерландами і Німеччиною.

Очевидно, в якості компенсації за вихід з коаліції Leopard 2 Нідерланди і Данія вносять фінансовий внесок у ремонт 100 танків Leopard 1 на промислових складах Німеччини, — пише видання.

Нагадаємо, що Норвегія надасть Україні 12 танків.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Великий потенціал для розвитку суднобудівництва: Україна і Данія спільно будуватимуть кораблі (фото) Великий потенціал для розвитку суднобудівництва: Україна і Данія спільно будуватимуть кораблі (фото)
Проєкт буде реалізовано за підтримки уряду Данії та данської Експортної кредитної Агенції (EKF).
Вторгнення Росії в Україну: розвідка розповіла про можливі сценарії Вторгнення Росії в Україну: розвідка розповіла про можливі сценарії
Українська розвідка прогнозує, що Росія може наважитися на повномасштабне вторгнення в Україну вже у січні-лютому наступного року.
Loading...
Load next