Китай явно став на бік росії у війні - Держдеп США

Китай явно став на бік росії у війні - Держдеп США

Китай був "що завгодно, тільки не чесним посередником" у зусиллях щодо встановлення миру в Україні і "цілком явно" став на бік росії, заявив у понеділок офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс. Пише Reuters.

Китай надав росії "дипломатичну підтримку, політичну підтримку, економічну підтримку, риторичну підтримку", заявив Прайс на брифінгу.

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що американська розвідка припускає, що Китай розглядає можливість постачання зброї та боєприпасів росії, участь у військових діях кремля, яка, за його словами, стане "серйозною проблемою".

Китай відмовився критикувати росію за її дії чи навіть назвати це вторгненням із поваги до москви. Водночас він наполягає на тому, що необхідно підтримувати суверенітет та територіальну цілісність усіх націй.

У понеділок офіційний представник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь звинуватив Сполучені Штати в "розпалюванні вогню та розпалюванні конфронтації", постачаючи Україні оборонну зброю, і заявив, що Пекін "ніколи не допустить звинувачення США і навіть примусу та тиску на Китай та росію".

Китай заявляє, що росія була нібито спровокована на дії розширенням НАТО на схід.

Досі підтримка Китаєм росії була риторичною та політичною, при цьому Пекін допомагав запобігати спробам засудити москву в ООН.

російські та китайські сили проводять спільні військові навчання з того часу, як рік тому росія вторглася в Україну, зовсім недавно відправивши кораблі для участі в навчаннях з військово-морськими силами Південної Африки на ключовому морському шляху біля південноафриканського узбережжя.

Нагадаємо, що Захід вимагатиме від України переговорів з рф у разі провалу контрнаступу – Bild.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next