лукашенко та Сі Цзіньпін підписали документи, які можуть сприяти отриманню допомоги рф від Китаю - ISW

лукашенко та Сі Цзіньпін підписали документи, які можуть сприяти отриманню допомоги рф від Китаю - ISW

Президент білорусі олександр лукашенко та голова КНР Сі Цзіньпін першого березня підписали пакет із 16 документів, які можуть допомогти обійти рф санкцій, шляхом спрямування китайської допомоги до росії через територію білорусі. Повідомляє Інститут вивчення війни.

Документи включають стратегію спільного білорусько-китайського промислового розвитку. А саме, документ про білорусько-китайське науково-технічне співробітництво на 2023-2024 роки та меморандум про взаєморозуміння щодо спільних проєктів з використанням державних кредитів Китаю, повідомили в ISW.

лукашенко заявив, що білорусь зацікавлена у поглибленні співпраці з Китаєм у галузі технологічного розвитку, включаючи створення спільних підприємств, модернізацію білоруських, використовуючи китайські технології, а також торгівлю товарами та послугами. лукашенко сказав, що білоруські виробники зацікавлені у вивченні "компетенцій та технологій китайських компаній у галузі формування компонентної бази, виробництва двигунів, трансмісій, мостів, та агрегатів".

У ISW думають, що лукашенко, ймовірно, також має намір цими угодами підтримати свої давні зусилля щодо розвитку китайського економічного впливу в білорусі. Для того, щоб мати захисти від російського інтеграційного тиску. У Інституті вивчення війни кажуть, що ці заходи в кращому разі відстрочать кампанію рф щодо забезпечення повного економічного контролю над білоруссю.

До цього, низка документів також стосується китайсько-білоруського торговельно-економічного співробітництва. У ISW говорять, що раніше, у 2021 році, лукашенко висловлював підтримку, щодо розширення економічної присутності Китаю в білорусі на фоні активізації зусиль щодо відстрочення поглинання росією рб через Союзну державу.

Нагадаємо, що "Сербські найманці пвк "вагнера" будуть заарештовані після повернення додому", - Вучич.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі
Олександр Лукашенко звинуватив українську владу в підготовці бойовиків, яких нібито вона направляє до Білорусі.
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Loading...
Load next