Сейм Литви визнав ПВК "вагнер" терористичною організацією

Сейм Литви визнав ПВК "вагнер" терористичною організацією

Сейм Литви одноголосно проголосував за ухвалення постанови, у якій російська приватна військова компанія "вагнер" оголошується терористичною організацією. Повідомляє Delfi.

Литовські парламентарі закликали своїх колег з інших європейських країн ухвалити аналогічні резолюції. У постанові йдеться, що найманці ПВК "вагнер" становлять загрозу для державної та громадської безпеки Литви. Депутати також наголошують, що з початку вторгнення в Україну "вагнерівці" скоюють "систематичні серйозні агресивні злочини: вбивства та тортури мирних жителів, бомбардування будинків та інших цивільних об'єктів - що рівносильне тероризму".

"ПВК "вагнер", заснована бізнесменом євгенієм пригожиним, який перебуває під санкціями ЄС і США, близьким до президента росії володимира путіна, є тіньовим інструментом російської влади, - вважають у литовському Сеймі.

Депутати також зазначають, що "вагнер" отримує від уряду рф військову техніку, а його найманці проходять навчання у російських спецслужбах. 

У резолюції також наголошується на необхідності ухвалення в Литві закону про запобігання тероризму. У ньому за задумом депутатів мають бути встановлені конкретні критерії для складання списку терористичних організацій та передбачені санкції щодо осіб, причетних до їхньої діяльності.

Нагадаємо, що Єрмак зустрівся з польською делегацією та анонсував хороші новини.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next