Ордер на арешт путіна: Костін пояснив, які заходи здійснюються для пошуку та затримання підозрюваного

Ордер на арешт путіна: Костін пояснив, які заходи здійснюються для пошуку та затримання підозрюваного

Для пошуку та затримання підозрюваного у скоєнні злочинів, Міжнародний кримінальний суд звертається до держав-учасниць Римського статуту, а також до міжнародної організації кримінальної поліції “Інтерпол”. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін на брифінгу, коментуючи ордери на арешт МКС російського диктатора володимира путіна.

В першу чергу, після отримання ордеру судової палати до судового провадження, вживаються заходи щодо пошуку та затримання підозрюваних. Для цього МКС звертається до держав-учасниць Римського статуту та з проханням про арешт та про передачу особи до Міжнародного кримінального суду, – зазначив він.

Генпрокурор пояснив, що держава-учасниця, яка отримала такий запит, невідкладно вживає заходів до арешту відповідної особи. МКС також може користуватися можливостями “Інтерполу”.

У разі затримання та передачі особи до суду, чи після добровільної явки до суду, палата досудового провадження проводить слухання з метою затвердження обвинувачення. Костін наголосив, що такі слухання можуть проводитися навіть у відсутності підозрюваних.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next