До України прибули президенти Чехії та Словаччини

До України прибули президенти Чехії та Словаччини

В Україну разом приїхали з візитом новий президент Чехії Петр Павел та його словацька колега Зузана Чапутова.

Про це повідомляють чеські ЗМІ, зокрема IDNES.

Президенти прибули потягом у Немішаєво, де їх зустріли, серед інших, чеський посол в Україні та колишній український посол у Чехії Євген Перебийніс. Схоже, звідти вони рушили до міст на півночі Київщини, які побували в окупації.

В офіційному Twitter Петр Павел опублікував їхню фотографію на тлі пошкодженого будинку у Бородянці.

Ми із Зузаною Чапутовою поділяємо цінності свободи та справедливості. Тяжко бачити на власні очі, що українці платять за це найвищу ціну, кров’ю та життями своїх громадян. Боротьба з агресором захищає те, що нас об’єднує, – прокоментував Павел.

Ганебні атаки минулої ночі на декілька українських міст, серед яких Умань та Дніпро, внаслідок яких загинули невинні люди, нагадують, що ми не можемо відвертати очі, – написала Чапутова у своєму Facebook.

Вона додала, що спільний візит до України із президентом Павелом підтверджує нову еру відносин між главами держав Словаччини та Чехії. “Це наша перша закордонна поїздка разом і я рада, що ми прибули саме в Україну. Наш сигнал чіткий: нас з Україною об’єднують не лише кордони та спільне минуле, але й спільне майбутнє”, – додала Чапутова.

Під час візиту президенти зустрінуться з Володимиром Зеленським та низкою інших посадовців.

Нагадаємо, Сьогодні Львів попрощається з Героєм Павлом Мостовим

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Мережа Facebook видалила пост посла України, в якому він розкритикував статтю Путіна Мережа Facebook видалила пост посла України, в якому він розкритикував статтю Путіна
Допис посла України в Чеській Республіці Євгена Перебийноса було видалено через те, що він порушує правила щодо мови ворожнечі – таке пояснення дипломату надав Facebook.
Президентка Словаччини візьме участь у першому саміті "Кримської платформи" Президентка Словаччини візьме участь у першому саміті "Кримської платформи"
Президентка Словаччини візьме участь у першому саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня в Києві.
Чехія звинувачує двох росіян у вибуху на військовому складі: там була зброя для України Чехія звинувачує двох росіян у вибуху на військовому складі: там була зброя для України
Чехія висилає 18 російських дипломатів та звинувачує РФ у організації вибуху військового складу. Офіцери ГРУ Генштабу РФ Олександр Петров та Руслан Боширов - підозрювані в отруєнні Скрипалів та вибуху військового складу у Чехії. Пізніше стало відомо, що справжнє ім'я Руслана Боширова - Анатолій Чепіга, а прізвище Олександра Петрова - Мішкін.
Loading...
Load next