Ми вирішили надати новий пакет на 2,7 млрд євро - Шольц

Ми вирішили надати новий пакет на 2,7 млрд євро - Шольц

Німеччина надає Україні пакет військової допомоги вартістю 2,7 млрд євро, який допоможе українцям ефективно захищатися від агресора.

Про це заявив Федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Берліні.

Ми надаємо дуже сучасні, дуже ефективні, якісні озброєння, які допомагають вам захищатися…. Ми не зупиняємося. Щойно ми вирішили надати новий пакет на 2,7 млрд євро, - сказав Шольц.

Він зазначив, що новий пакет включає додаткові бойові машини піхоти Marder, танки Leopard 1, зенітні комплекси Gepard, комплекси ППО Iris-T тощо.

Загалом, за словами канцлера, Німеччина від початку війни надала Україні підтримку на суму близько 17 млрд євро. Він запевнив, що гуманітарна, фінансова, економічна та військова підтримка триватиме «стільки, скільки буде потрібно».

Канцлер додав, що партнери готові підтримувати Україну довго, і це меседж для москви. Він підкреслив, що росія має забрати свої війська з території України, підкреслив він. Шольц також заявив, що Німеччина разом з партнерами опікуватимуться тим, щоби російські агресори постали перед судом.

Винні мають бути притягнуті до відповідальності, - підкреслив канцлер.

Він також наголосив, що імперські плани та ідеї президента рф путіна є загрозою для всіх.

Нагадаємо, Росіяни за час повномасштабної війни вбили 481 дитину

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Шольц планує виділити 2 млрд євро на військову техніку для України, — Reuters Шольц планує виділити 2 млрд євро на військову техніку для України, — Reuters
З них близько 400 мільйонів євро призначені для Європейського фонду миру, який закуповує зброю для України.
Зеленський запросив канцлера Німеччини Шольца приїхати до України 9 травня Зеленський запросив канцлера Німеччини Шольца приїхати до України 9 травня
Такий крок, за його словами, став би дуже показовим і символічним.
Loading...
Load next