Молдова припиняє дію угоди з СНД щодо роззброєння

Молдова припиняє дію угоди з СНД щодо роззброєння

Молдова припинить дію угоди підписаної в рамках СНД про створення Спільної консультативної комісії з питань роззброєння. Уряд на засіданні 14 серпня схвалив денонсацію угоди.

Про це повідомляє Newsmaker.

Як зазначили в Міноборони, Молдова не дотримувалася положень цієї угоди, враховуючи той факт, що при створенні СНД республіка виключала співпрацю у військово-політичній сфері, що суперечило принципам суверенітету і незалежності Республіки Молдова.

Водночас Молдова забезпечує виконання своїх міжнародних зобов'язань в частині правових обмежень озброєння та військових технологій, шляхом імплементації положень Договору про звичайні збройні сили в Європі від 1 липня 1992 року та Віденського документа 2011 року про зміцнення довіри та безпеки, ‒ заявили в оборонному відомстві.

Як відомо, на засіданні 20 липня парламент Молдови схвалив у другому читанні проєкт денонсації Конвенції про Міжпарламентську асамблею СНД. Депутати від ПАС також денонсували Угоду в рамках СНД про співробітництво в галузі запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру.

Нагадаємо, Генерал Наєв перевірив стан Рівненської АЕС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com
 

Loading...
Load next